Biografie

Lidwien Sloot (1957) is in 2000 afgestudeerd aan de Hanzehogeschool / Academie Minerva Hogeschool van Groningen aan de opleiding: Beeldende Kunst en Vormgeving. Ze woont en werkt in Dokkum.

Thema

In mijn werk staat de mens centraal. Ik gebruik de uiterlijke verschijningsvorm van de mens om mijn thema te verbeelden. Ik ben geïntrigeerd door de beweegredenen en de psychologie van de mens: waarom handelt de mens zoals die doet? Hij/Zij heeft een identiteit, gevormd door een optelsom van factoren. Enkele daarvan zijn; karakter, opvoeding, milieu, herinneringen, omgeving en een portie dierlijk instincten om te overleven. Dit alles maakt ons tot de mens van dit moment.

Mijn werk heeft autobiografische grondslagen: mijn vragen, worstelingen, verdriet en zoektocht hebben iets universeels als ik dicht bij de essentie van het gevoel kom. Het gaat mij om een oprechte poging een stukje van een menselijk wezen, een gevoel of een spiritueel beleven neer te leggen in een verbeelding.

Een werk staat van tevoren niet vast bij mij, wel de emotie die ik diep van binnen voel. Een onderwerp zoekt zijn eigen discipline en verbeeldingsvorm, waarbij transparantie en structuur een grote rol spelen.

Lidwien Sloot